Japan dag 5

Shu-hi-sushi….
Het opstaan valt ons zwaar vandaag. De lange dagen beginnen ons parten te spelen.
Maar we klagen niet. Gordijntjes open en gelukkig het zonnetje schijnt volop. Wat gaat de tijd hier snel. We hebben vandaag en morgenochtend nog en dan gaan we alweer met de trein naar Tokyo.Gelukkig hebben we echt een top week dus over de koi maken we ons geen zorgen.
En dat is maar goed ook.
Vandaag was dan ook een rare dag… We begonnen bij Takahashi.
huis-takahashi

Hier zagen we in een bak hele leuke koi rondzwemmen maar die waren niet te koop. Ja toch wel te koop maar alleen als we er honderd of meer afnamen. Helaas, dat is toch niet echt onze bedoeling.
Op naar Sekiguchi. Deze, met name showa kweker, had weer prachtige vissen zwemmen maar daar waren de prijzen dan ook naar. Aangezien we ze niet echt meer nodig hebben laten we ook deze kweker voorbij gaan.
japanse-poort
Zo rijden we nog via Satoshi en Wada maar na het inspecteren van de vissen vinden we niet wat we willen. Wada is een erg vriendelijke en spontane kweker die graag Engelse en ook Nederlandse woorden wil leren, we hebben dus weer gelachen.
wada  wada
wada-vis-baken  wada-poster
Al deze kwekers zijn in een ander gebied iets verder weg dus het heeft aardig wat tijd in beslag genomen. We lunchen even snel bij de Seven Eleven, een kleine shop die je kunt vergelijken met een de shop van een tankstation in nederland. Je kunt hier alleen niet tanken, haha.
w-7eleven
kakiboom1   kakiboom2
Op de stoep in het zonnetje overleggen we wat te doen. We willen nog graag wat shusui maar waar? Normaal gesproken bij Mano of Oofuchi, alleen Mano is er niet en Oofuchi had ze niet van de week. We vragen of Chris kan bellen naar Oofuchi om te vragen of hij ook nieuwe koi heeft afgevangen en dat blijkt het geval te zijn. Hij is druk en zegt weinig over de soorten. Met een half uur heeft hij tijd en mogen we langskomen. Dat past ons wel want het is volgens Chris 33 minuten rijden. Haha. Onderweg valt er veel te zien. Door het rare weer van gisteren is het een stuk kouder in de nacht en er ligt dan ook voor het eerst weer sneeuw in de bergen. Het levert schitterende beelden op.
takahashi-sneeuw-in-bergen   oofuchi-rijstvelden2
oofuchi-rijstvelden1   website-omgeving-bergen
Ongelooflijk maar na exact 33 minuten komen we aan bij Oofuchi.
Papa Oofuchi is zelf nog onderweg maar mama Oofuchi ontvangt ons hartelijk met mandarijntjes. Na de vitamientjes mogen we naar binnen en kijken rustig rond in zijn vishuis.
oofuchi-vishuis4   oofuchi-vishuis1
oofuchi-vishuis2   oofuchi-vushuis3
Inderdaad allemaal nieuwe vissen. Ook zien we een paar Shusui maar zijn ze goed? De bowl wordt gevuld met water en we beginnen te scheppen. Het zijn er 7 maar we vinden ze niet allemaal mooi. Uiteindelijk kiezen we er 4.
oofuchi-sushui
Dit zijn dan ook echt toppertjes dus nu hopen dat de prijs goed is.
Oei, dat is niet wat we hoopten. Er volgt een zware onderhandeling.
Na wat wikken en wegen en na de aankopen van eerder deze week gunt hij ons toch het geluk. Dankbaar schudden we hem de hand. Toch gelukt!”

oofuchi-nadenken  oofuchi-schaduwfoto

Na de vele reacties op de Hi utsuri  eerder deze week bij de Marusei koifarm werd de vraag gesteld of er nog meer van zijn. We hebben nog een uurtje voor het donker is dus gaan we het proberen. Het ligt mooi op de route tussen Oofuchi en het hotel dus dat komt goed uit.
Net op tijd, voor het echt druk werd, beginnen we te scheppen. Gelukkig, ze zijn er nog. Ze zijn inderdaad erg goed van kleur en scheppen dan ook een doos vol.

hi-utsuri

Het is een mooie afsluiting van de hunt voor vandaag. Moe maar weer erg tevreden rijden we naar het hotel. Oeps, bijna vergeten de treinkaartjes voor morgen te kopen.
Even doorrijden naar het station en ook dat is weer voor elkaar.We hebben niet veel tijd meer tot aan het eten dus een hele snelle douche en weer op weg.

Er staat weer iets bijzonders op het menu. We gaan eten in een echt Sushi restaurant…
We gaan zitten aan een soort barretje met een lopende band voor ons. Er wordt ons een  menukaart met allemaal plaatjes van sushi gerechtjes erop gegeven en kiezen maar. Het ene na het andere wordt voor onze neus vers bereid en geserveerd. Het is heerlijk!

sushibar1  sushibar4

sushibar3  sushibar2

Al met al een dag van Shusui, hi utsuri en sushi. (probeer dat maar eens een paar keer snel achter elkaar aan uit te spreken).  Een dag waar we weer zeer tevreden op terug kijken. Morgen rijden we nog naar Kase, Aoki en Koda zoals het nu lijkt en dan stappen we op de trein. Als het internet het toelaat zullen we jullie morgen alles weer gaan vertellen maar dan vanuit Tokyo.

Welterusten, fijne dag en tot morgen!

Herman & José

 

Reacties

reacties

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.
Hulp & Contact